Uitleg Patience spelen (voor Geld)

Op deze pagina kun je een uitleg lezen over patience en hoe je het beste online patience kunt spelen.

Solitaire, ook wel Patience genoemd, verwijst in de meeste gevallen naar een enkele-speler kaartspel waarbij de kaarten op een bepaalde manier worden uitgespreid op de speltafel. Het doel is om de kaarten als opvolgende reeksen weg te spelen. Maar het is ook mogelijk om dit spel in de vorm van een competitie te spelen (meestal één-tegen-één) of als samenwerking.

De term Solitaire wordt tevens gebruikt voor enkele-speler spellen waarbij concentratie en vaardigheid met een lay-out aan tegels, pinnen of stenen in plaats van kaarten wordt bedoeld. Onder deze spellen kun je bijvoorbeeld Peg Solitaire en Shanghai Solitaire vinden.

Deze spellen beginnen meestal met het schudden van een kaartendeck en deze op een bepaalde manier op de tafel uit te spreiden. De bedoeling is vervolgens dat de speler de kaarten weer in de vier kaartsoorten op volgorde rangschikt. Bij sommige van deze spellen mag je het deck nogmaals schudden, en/of kaarten op “lege” plekken neerleggen.

Er zijn veel verschillende soorten Solitaire spellen, maar de term “solitaire” wordt veelal gebruikt als verwijzing naar de meest bekende vorm van dit spel “Klondike”. Klondike en enkele andere Solitaire spellen zijn inmiddels aangepast zodat het als een competitief spel gespeeld kan worden tussen twee spelers. Bekijk de lijst met Solitaire spellen voor meer informatie.

Er is een grote variatie aan verschillende solitaire/patience thema’s, waarbij ofwel een of meerdere kaartendecks worden gebruikt. En de spelregels variëren per spel, evenals de mate van vereiste vaardigheid. Veel van deze spellen zijn inmiddels opgenomen in het assortiment computerspellen. De simpelste vorm van Klondike solitaire en FreeCell staan zelfs standaard op een installatie van Microsoft Windows. Veel software pakketten voor solitaire kunnen tegenwoordig gratis worden gedownload van het internet.